מתכוני הורים

add  הוספת מתכון חדש

עלי גפן ממולאים בטונה

חומרים:
1 קופסא טונה סטארקיסט 160 גר' בשמן/במים 6 עלי גפן טריים 1 כף מיץ לימון טרי חופן תערובת עשבי תיבול טריים: פטרוזיליה, עירית ושמיר קצוצים דק מלח ופלפל שחור טחון טרי, לפי הטעם

אופן ההכנה :
בקערה מפוררים את נתחי הטונה, מוסיפים את מיץ הלימון, עשבי התיבול, המלח והפלפל. מערבבים היטב. בעזרת כפית ממלאים את עלי הגפן בתערובת הטונה, מגלגלים ומקפלים. ערך קלוריות ליחידה: כ- 30 קלוריות (טונה במים) כ- 45 קלוריות (טונה בשמן)
מאת : מזל

עוגת בננות

חומרים:
100 גר' חמאה או מרגרינה 4\1 1 כוסות סוכר (אפשר סוכר חום) 2 ביצים 2 כוסות קמח תופח 2\1 כפית מלח 4\1 כוס חלב 4 בננות מרוסקות במזלג תבנית עגולה עם חור... או תבנית כיכר באורך 30 ס"מ, משומנת

אופן ההכנה :
ממיסים את החמאה (אפשר במיקרוגל), ומעבירים לקערה, מחממים תנור לחום בינוני (180מעלות). מוסיפים תוך כדי בחישה את כל החומרים, לפי הסדר: הסוכר, הביצים, הקמח, המלח, החלב והבננות. מעבירים לתבנית, ואופים כ-40 דקות עד שהעוגה תשחים. נועצים במרכז העוגה קיסם עץ, ואם הוא יוצא נקי-העוגה מוכנה.
מאת : לילך

עוגת גבינה

חומרים:
2 גבינה 5% 1 שמנת חמוצה 1אינסטנט וניל 1 וחצי כוס סוכר 5 ביצים 6 כפות קורנפלור 1 שמנת מתוקה לאוהבי ניחוח הלימון והטעם קליפה מגוררת מלימון אחד

אופן ההכנה :
להפריד את הביצים את החלבונים להקציף ולהוסיף חצי כוס סוכרבקערה ניפרדת לשים את הגבינה השמנת כוס סוכר חצי חבילה מהאינסטנד וניל החלמונים את קליפת הלימון והקורנפלור לערבבהיטב לתערובת חלקה להוסיף לקצף הביצים ולקפל במרית בעדינות עד לקבלת תערובת אחידהלאפות בתנור שחומם מראש בחום 200 מעלות בתוך אמבטית מים חמים 10 דקות ראשונות ולהנמיך לחום 170 מעלות עוד 30 דקות אין בשום אופן לפתוח את התנור במשך האפיה וגם לאחר האפיה עד שהתנור מתקרר כדי שהעוגה לא תיצנחלהקציף שמנת מתוקה עם חצי האינסטנד ולמרוח על העוגה בהצלחה ובתאבון
מאת : סיגל אזולאי

בצק שמרים ממולא בקרם גבינות

חומרים:
1 קילו קמח 1 מרגרינה כוס וחצי שמן 2 ביצים כפית שטוחה מלח כוס מים עם חצי כוס סוכר 50 גרם שמרים למלית: 200 גרם גבינה בולגרית 250 גרם קוטג' 200 גרם גבינה צפתית 2 ביצים 2 כפות קמח

אופן ההכנה :
לשים את כל החומרים לבצק רך ושמנוני לא דביק אם יש צורך להוסיף קמח לאחר תפיחה של 25 דקות ליצור עיגולים על כף היד למעוך ולמלא עם תערובת הגבינות להדק לחצי עיגול כך את כל הבצק להניח בתבנית למרוח ביצה לפזר שומשום ולאפות עד השחמה יש אפשרות אם ניגמר מילוי הגבינה למלא בממרח שוקולד נוטלה או בפרג. יש אפשרות להקפיא בכלי אטום בתאבון....
מאת : סיגל אזולאי

פשטידת פטריות

חומרים:
מצרכים לבצק: 1 שמנת חמוצה 1 קמח אוסם תופח קטן 1 מרגרינה מילוי: 2 בצלים גדולים קצוצים מטוגנים 2 קופסאות פטריות חתוכות 2 כוסות גבינה צהובה מגוררת 3 כפות קמח תופח 4 ביצים קורט מלח קורט פלפל שחור 1 שמנת מתוקה

אופן ההכנה :
את כל החומרים לבצק לערבב ולחלק לשני חלקים שווים.(מתאים לשתי תחתיות של פשטידות)חצי מהבצק לרדד בתוך תבנית בינונית חד פעמית. את כל חומרי המילוי לערבב היטב ולאפות כחצי שעה או יותר לפי סוג התנור על חום 180 מעלות. (מומלץ לחג שבועות!)
מאת : סיגל אזולאי

עוגת שוקולד חמה

חומרים:
כוס קמח כוס שוקולית כוס שמן כוס סוכר 5 ביצים 1 אבקת אפיה 2 שוקולד מריר 1 קצפת מתוקה

אופן ההכנה :
להקציף את הביצים עם הסוכר והשמן היטב עד למרקם קרמי להוסיף את השוקולית והקמח בהדרגה ולבסוף את אבקת האפיה לאפות בתנור בחום 170 מעלות כ.45 דקות על האש לבשל את הקצפת המתוקה והשוקולד המריר עד לקבלת קרם להוציא את העוגה לאחר אפיה ולחורר עם מזלג ולשפוך על העוגה בעודה חמה בתאבוןןןן.
מאת : רחל בן לולו

עוף בתנור עם בטטה

חומרים:
חלקי עוף מה שאוהבים(כנפיים, כרעיים........) רבע כוס שמן זית כף אורגנו יבש 3 שיני שום מגורדים מרק עוף פלפל שחור רבע כוס סירופ מייפל 4 בטטות קלופות וחתוכות לעיגולים. מלח לפי הצורך 2 כפות פפריקה 3 כפות סויה

אופן ההכנה :
את כל המצרכים לערבב היטב ולהכניס לתנור לאחר לילה שלם במקרר. מומלץ נייר אפיה בתבנית למטה ונייר אפיה מעל העוף ואת הפינות להדק. לאפות בתנור ב-180 מעלות עד לקבלת עוף צלוי!! בתאבון!!!
מאת : סיגל אזולאי

עוגות פריכות נמסות בפה

חומרים:
2 מרגרינה רכות 2 כוסות אבקת סוכר 5/5.5 כוסות קמח 1 אבקת אפיה 1 כף תמצית וניל

אופן ההכנה :
את המרגרינה והסוכר להקציף בבלנדר, עד לקבלת קרם עדין,להוסיף את תמצית הוניל ובהדרגה כוס אחר כוס תוך כדי עירבול את הקמח ואבקת האפיה עד לקבלת בצק רך ואחיד. ליצור עיגולים ולמעוך קלות, למרוח שמן לפזר סוכר וקינמון ולאפות בחום 180 מעלות עד שהעוגיות יזהיבו! ב-ת-א-ב-ו-ן!!
מאת : סיגלית אזולאי

הרשמו לניוזלטר שלנו