מתכוני הורים

add  הוספת מתכון חדש

פשטידת כרובית

חומרים:
כרובית טרייה בגודל בינוני 3 ביצים 3 כפות קמח תופח 3 כפות מיונז מלח ופלפל לפי הטעם אגוז מוסקט

אופן ההכנה :
ועכשיו מה? חותכים את הכרובית לפרחים קטנים אך לא קטנים מדי ומרתיחים במים עד להתרככות, מסננים את הכרובית ושמים בקערה גדולה. בקערה נפרדת מערבבים את שאר החומרים שופכים על הכרובית ומערבבים היטב. יוצקים הכל על תבנית משומנת ואופים בחום בינוני למשך כ 30 דק'. בתיאבון!
מאת : רותי עובדיה

עוגת שוקולד יאמי

חומרים:
100 גרם שוקולד מריר 3 כפות קקאו 1 כף קפה נמס(אבקה) 1 ורבע כוס סוכר 5 ביצים רבע כוס מים 1 כף ברנדי או כפית תמצית רום 6 כפות קמח תופח 3/4 חבילה מרגרינה או 3/4 כוס שמן.

אופן ההכנה :
מבשלים על אש קטנה או במיקרו את: ה-שוקולד (חתוך לקוביות), קקאו, קפה נמס, 3/4 כוס סוכר והמים. בוחשים עד שנמס. מוסיפים המרגרינה/שמןוהברנדי/רום.להפריד הביצים. החלמונים להוסיף לתערובת השוקולד (מצוננת). להוריד כוס לצפוי ולשאר להוסיף הקמח.להקציף החלבונים + יתרת הסוכר, להוסיף בעדינות לתערובת השוקולד. לשים בתבנית משומנת ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות לכ-35 דקות. לבדוק עם קיסם.לשפוך הצפוי על העוגה עם ההוצאה מהתנור. בתאבון.
מאת : איתי

עוגיות מעמולים

חומרים:
8 כוסות קמח 2 מרגרינה 1כוס מים 1כוס שמן 2 אבקת אפיה מלית קופסת ממרח תמרים כוס אגוזים קצוצים כפית קינמון חצי כפית ציפורן

אופן ההכנה :
ללוש בצק רך למגע קורצים עיגולים קטנים כגודל ביצה קטנהמשטחים כל עיגול על כף היד וממלאים במלית תערובת התמריםלאפות בחום 170 מעלות עד שיזהיבו לאחר קירור לפזר אבקת סוכר
מאת : סיגל אזולאי

הרשמו לניוזלטר שלנו