מתכוני הורים

add  הוספת מתכון חדש

עוגת סולת בצ'יק צ'אק!

חומרים:
2 כוסות סולת 1 כוס קמח 2 כוסות מיץ תפוזים 3/4 כוס סוכר 3/4 כוס שמן חצי כוס צימוקים 4 ביצים 2 אבקת אפיה 2 סוכר וניל לסירופ: כוס סוכר, מיץ מחצי לימון וכוס מים.

אופן ההכנה :
את כל החומרים לערבב בקערה חוץ מהקמח ומאבקת אפיה. להוסיף את הקמח בהדרגה ולבסוף את אבקת האפייה. לשפוך לתבנית 28 משומנת ומקומחת ולאפות כ-45 דקות עד שעה בתנור על חום 170 מעלות. לאחר האפייה יש לבשל את הסירופ על האש עד לקבלת סמיכות ולשפוך על העוגה באופן שווה. לפזר לפי הטעם שומשום או שקדים מולבנים. בתאבון!!!!
מאת : סיגל אזולאי

עוגת שיש בחושה

חומרים:
4 ביצים 2 כוסות קמח 1 כוס מיץ תפוזים 3 כפות שוקולית 1 כוס סוכר 1 כוס שמן 2 אבקת אפיה 2 סוכר וניל

אופן ההכנה :
להקציף את הביצים עם השמן והסוכר. להוסיף את המיץ תפוזים, סוכר וניל, את הקמח ואבקת האפייה בהדרגה. לשפוך לתבנית 28 משומנת ומקומחת 3/4 מכמות הבלילה. את הבלילה הנותרת יש לערבב עם 3 כפות שוקולית ולשפוך על העוגה בצורת זיגזג, ועם מזלג לעשות שמיניות על העוגה 3 פעמים. לאפות בתנור בחום 180 מעלות כ-40 דקות. טעימה ללא ציפוי אבל יש אפשרות לציפוי שוקולד או אבקת סוכר. בתאבון!!
מאת : סיגל אזולאי

פשטידת חזה עוף עם ירק

חומרים:
1 מלוואח 1 חזה עוף חתוך לקוביות מושרה בשתי כפות סויה. כוס כוסברה קצוצה 2 בצלים קצוצים ומטוגנים 1 קופסא פיטריות חתוכות קורט מלח רבע כפית פלפל שחור כף מרק עוף 3 ביצים

אופן ההכנה :
להניח את המלאווח בתבנית עגולה, לחורר במזלג ולאפות עד שיזהיב. בקערה נפרדת להשים את הביצים, הפלפל, מרק עוף, מלח, הירק, והבצל המטוגן ולערבב. להקפיץ במחבת את החתיכות חזה העוף יחד עם הפטריות ולהוסיף לקערה עם הבלילה ולשפוך על המלאווח ולאפות בתנור עד שתתקבל פשטידה מדהימה! בתאבון!!
מאת : סיגל אזולאי

קובנה

חומרים:
1 קילו קמח 3 כפות שמרים יבשים 1 ביצה כפית שטוחה מלח חצי כוס סוכר כפית קצח לפי טעם 1 מרגרינה

אופן ההכנה :
שופכים את הקמח לקערה את המלח והסוכר והקצח והביצה. ממיסים את השמרים בתוך 3 כוסות מים פושרים ושופכים לקערה ולשים לבצק רך ולא דביק. לחלק את הבצק ל-8 חלקים ולהתפיח כרבע שעה. לאחר תפיחה לוקחים כל חתיכה ומרדדים, ומורחים שכבה דקה של מרגרינה. לאחר מכן מגלגלים ויוצרים צורת שבלול ולהכניס לתוך סיר של קובנה (או בתבנית) את כל החתיכות שיתפחו, אם זה בתבנית יש למרוח ביצה ולפזר שומשום ואם בסיר של קובנה אין צורך. לאחר מכן להכניס לתנור ולאפות על חום 180 מעלות עד שיאפה כלחם! (יש אפשרות לעשות צמות ועל שכבת המרגרינה לפזר לפי טעם אורגנו או בצל מטוגן או זעתר) בתאבון!
מאת : סיגל אזולאי

עוגת בשר, ירקות ואורז

חומרים:
המצרכים למשרה בשר עוף חתוך לקוביות (אפשר גם בשר אדום) דבש רוטב סויה קינמון מלח, פלפל, פפריקה ומעט שמן

אופן ההכנה :
מכינים מהכול משרה ומכניסים עם הבשר למקרר ללילה המצרכים לשאר המנה ירקות (לפי הטעם) אורז מעט שמן מים רותחים אופן ההכנה למחרת ההשריה-מסננים את הבשר ומטגנים בסיר(את הנוזל שומרים) מוסיפים ירקות שאוהבים בצל, תירס (מופשר), אפונה (מופשרת), רצועות פלפל (ירוק/אדום), קישוא מגורד וכו' בכמות שיוצרת שכבה אחידה מעל הבשר. מוסיפים אורז שטוף בשכבה אחידה. יוצקים מעל את הנוזלים של הבשר ומוסיפים מים רותחים עד לגובה האורז. סוגרים ומבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות בלי לפתוח את הסיר. כ-10 דקות אחר-כך פותחים את הסיר והופכים על צלחת הגשה גדולה ועגולה. לסקרנים מומלץ לרכוש סיר עם מכסה זכוכית שקוף (-: בהצלחה ובתאבון!
מאת : משפחת כמיסה

אוסובוקו עגל בנוסח גולדנברג

חומרים:
2 גזרים. 50 גרם חמאה(חבל אבל אפשר גם מרגרינה בטעם חמאה. שורש סלרי קצוץ. חצי כוס שמן זית. 8 נתחי עגל כולל העצם(רגל אחורית). חצי כוס קמח מפוזר צלחת. קליפת לימון מגורדת. 3 כפות אבקת מרק. עלי דפנה. פטרוזיליה קצוצה. 7 עגבניות רקות. מלח ופלפל. 2 שיני שום . יין לבן.

אופן ההכנה :
יש להרתיח את העגבניות ולאחר מכן לקלפן. מחממים סיר גדול ומוסיפים את שמן הזית. השום. הבצל. הסלרי והגזר מבשלים כ-15 דקות עד שהירקות מתרככים. מוסיפים את הלימון מערבבים ומורידים מהאש. מחממים מחבת גדולה ומוסיפים את החמאה כאשר החמאה חמה טובלים את הבשר משני צדדיו בקמח ומניחים במחבת מטגנים משני הצדדים ומניחים את הבשר על הירקות שבסיר ליתרת החמאה שנותרה במחבת מוסיפים את היין מערבבים ומוסיפים לסיר. לאחר כ10 דקות מוסיפים לסיר את אבקת המרק בתוספת כוס וחצי מים חמים לאחר כ-10 דקות נוספות מוסיפים את המלח. הפלפל. עלי הדפנה. הפטרוזיליה הקצוצה. ואת העגבניות הקלופות. יש להדליק את התנור לחום בינוני של כ-180 מעלות לאחר שהתנור יתחמם היטב יש להכניס את התבשיל לבישול של כ-שעתים מדי כ-חצי שעה יש להפוך את הבשר ולהרטיבו ברוטב. חבר'ה - זה יוצא טעים שזה חבל על הזמן!!! תביאו לגן לטעום
מאת : רון

עוגיות פריכות קלות להכנה

חומרים:
כוס וחצי קמח חצי כוס סוכר כף אבקת אפייה ביצה 1/2 חבילת מרגרינה

אופן ההכנה :
לערבב את כל החומרים בקערה עד שהם הופכים לבצק וזהו!נותנים לילדים את הבצק עם תבניות ומערוך ורק בסוף עוזרים להכניס לתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות בערך) כ-25 דקות עד שהעוגיות יזהיבו יום נעים
מאת : משפחת כמיסה

עוגת שוקולוד ואגוזים

חומרים:
100 ג' אגוזים קצוצים דק 100 ג' שוקולד מריר חתוך לקוביות קטנות מאוד 1 כוס סוכר 1 כוס קמח 1 א. אפיה 4 ביצים 1 כוס מיץ תפוזים 1 כוס שמן 1 כוס קוקוס

אופן ההכנה :
בוחשים את כל החומרים יחד ושופכים לתבנית משומנת. מכניסים לתנור שחומם מראש ל30 דק'.חשוב! כשהעוגה מוכנה יש לשפוך עליה 3/4 כוס נס קפה (בלי חלב) עוגה קלה להכנה והטעם... משובח.
מאת : רותי עובדיה

הרשמו לניוזלטר שלנו